Facebook uľahčil nastavenie súkromia užívateľom operačného systému iOS. Pridal funkciu „Dať si  pauzu”.

V praxi to funguje tak, že medzi priateľmi si vyhľadáte profil osoby, ktorej chcete obmedziť prístup.

Následne stlačte tlačidlo priatelia a vyroluje sa vám ponuka s možnosťami a kliknete na Dať si pauzu.

V tomto kroku sa dostanete do ponuky s konkrétnymi možnosťami nastavení ktoré sú rozdelené na tri kategórie. Facebook nezabúda na paranoikov a pridáva oznámenie o tom, že konkrétna osoba nebude informovaná o nasledujúcich zmenách.

K dispozícii sú tieto voľby: Vidieť menej príspevkov od konkrétnej osoby, obmedzenie vlastného obsahu pre konkrétnu osobu a nastavenie zobrazenia spoločného obsahu ostatným užívateľom.

Po výbere kategórie príde na rad konkrétna ponuka s riešením a je len na vás, ktoré z nich vyberiete. Ešte pred potvrdením nás Facebook znovu pre istotu uistí, že dotyčná osoba sa to určite nedozvie. :-)

Ak teda máte medzi priateľmi osobu, ktorá vám lezie na nervy, ale nechcete s ňou úplne pretrhať putá, alebo ste sa s niekým pohádali a potrebujete si od neho oddýchnuť, nech sa páči, vyskúšajte si to.

Filip Feranec, Mindshare Slovakia

Ilustračné foto Pixabay