Výsledky vyhľadávania v Bingu budú aj naďalej obsahovať real-time dáta z mikroblogingovej služby. Po nedávnom rozchode s Google má tak Twitter na svojej strane aspoň vyhľadávač od Microsoftu.

Podľa aktuálne zverejnených správ Twitter a Microsoft úspešne ukončili vyjednávania ohľadne predĺženia spolupráce medzi, dnes to už asi môžeme povedať, spojencami proti spoločnému súperovi Google.

Twitter tak, podľa všetkých indícií, dosiahol navýšenie svojej ročnej odmeny na požadovaných 30 mil. USD, čo predstavuje 2-násobok doterajšej úrovne. Otázkou zostáva ako vyzerá dohoda týkajúca sa požiadaviek Twitteru na vyššiu kontrolu nad tým, ako sa jeho dáta v Bingu zobrazujú, na vyšší podiel z príjmov, ktoré Bing na základe jeho dát generuje a na vyššiu mieru spätného linkovania priamo na jeho stránky, s cieľom zvyšovať traffic. Ako to už býva, obe strany odmietli detaily dohody komentovať.

Richard Kopunik, Mindshare Slovakia

Follow @BlogBrightMinds

Zdroj:

http://www.businessinsider.com/microsoft-might-dump-twitter-from-bing-search-results-2011-7

http://www.businessinsider.com/microsoft-and-twitter-renew-their-search-deal-2011-9

O autorovi

Richard Kopunik

Vyštudoval obchod a marketing. Vo sfére mediálnych agentúr pracuje už takmer 20 rokov. Zaujímajú ho nové trendy v oblasti marketingovej komunikácie a médií, technologické vychytávky, hudba, knihy, filmy a seriály. O nich, v akejkoľvek kombinácii, rád píše aj na našom blogu.