Udalosťou týždňa (a nielen týždňa) bol určite Apple Event 2014, na ktorom sa predstavili dve verzie iPhone 6 a prekvapivo aj „múdre“ hodinky Apple Watch, lebo nebolo úplne isté, či s nimi vyjdú na svetlo božie už tento rok. Reakcie asi nejavia známky kolektívneho nadšenia, aj fanúšikovia Apple skonštatovali, že pri týchto produktoch Apple už nenesie zástavu technologického lídra, ktorý vytvára trendy.

 

Najdôležitejšou novinkou iPhone 6 a iPhone 6 plus je väčší displej (4,7 a 5,5 inch), čo je dobiehanie úplne všetkých ostatných producentov. Steve Jobs hovoril, že telefón sa musí dať obsluhovať jednou rukou. V tomto sa pravdepodobne mýlil a kategória tabletofónov, do ktorej patrí aj iPhone 6 Plus, je veľmi zaujímavá nielen pre tých, ktorí začínajú mať po štyridsiatke problém s čítaním – tzv syndróm dlhých rúk. Tu je článok z pohľadu androidistov v štýle „nič nové“ . „One Size Fits All“ – to už na iPhone neplatí

iwatch

 

Apple Watch, prvý produkt vyvinutý po smrti Steva Jobsa, majú umiernený, skôr konzervatívny dizajn a fungujú iba v spolupráci s iPhone, čo mnohí považujú za problém . A napríklad sú vraj aj hnusné a nudné (a Steve Jobs bys tým vraj súhlasil). Tu je opačný názor, podrobný blog o Apple Watch s množstvom obrázkov z prvej ruky a od človeka, ktorý hodinky miluje (áno, podaktorí riešime otázku, že keď si kúpime tieto múdre hodiny, čo s tými ostatnými). Tu je článok na Mashable, ako inak, začínajúci číslovkou – 15 najdôležitejších fičúriek na Apple Watch. A na tom istom Mashable článok, prečo si Apple Watch nekúpiť. Zaujímavý postreh: zdá sa, že prínosom Apple Watch je renesancia tzv. milánskeho náramku, ktorý je veľmi pohodlný v každej teplote aj vlhkosti a výrobcovia moderných hodiniek (a špeciálne smart watch) naň zabudli. A indukčné nabíjanie je sexi. Nič nové, ale takto bude v budúcnosti fungovať určite viac elektronických gadgetov.

1410364582980

Inak fakt nechápem, prečo ľudia riešia také veci, že Apple Watch by boli lepšie okrúhle. Nie sú, tak aké špekulácie.

 

Pohľad ku konkurencii Apple

 

Recenzia na krásne smart hodinky Motorola 360. Byť najlepší nemusí byť dostačujúce.

Dell Venue 8 7000 vyzerá byť naozaj mimoriadny tablet, a to nielen preto, že je najtenší na svete.

 

Sociálne médiá a komunikácia

 

Ak vytvárate eventy na facebooku, určite bude pre vás užitočný tento článok s troma dobrými radami. Facebook zároveň testuje sebadeštruktívne príspevky.

Neznámi hackeri zverejnili 5 miliónov Gmailových účtov. Môžte sa pozrieť, či medzi nimi nie je ten váš.

Viber vyrástol z detských plienok do veľmi použiteľnej aplikácie a chce byť nový Skype tým, že pridáva videohovory. Dúfajme, že to nazahŕňa aj to, že to bude obrovská vec, z ktorej využijeme len desatinu (textové správy), ale vyšľahá vám batériu za pár hodín. Mimochodom, vy ste kedy naposledy mali videohovor?

Dobrá správa, Microsoft rozšíril maximálnu kapacitu úložiska OneDrive z dvoch na 10 GB.

Nájdite si úložiská, odkiaľ sa vaše hanbaté fotografie (a citlivé dáta vôbec) len tak ľahko nedostanú na verejnosť.

 

Marian Jaslovský, Mindshare Slovanie

 

O autorovi

Marian Jaslovský

Dlhoročný novinár, v súčasnosti redaktor časopisu .týždeň a zároveň hudobník. Je autorom šiestich kníh. S Mindshare spolupracuje od roku 2011.