Novinky z digitálneho sveta. Leto sa končí a my tu máme veľkú akvizíciu, pri ktorej odišiel Google s dlhým nosom.

Toto je najfrekventovanejšia správa vo všetkých relevantných médiách: Amazon si na svoje konto pripísal najväčšiu akvizíciu vo svojej histórii. Kúpil si platformu pre streamovanie herných videí Twitch, o ktorý mal vážny záujem aj Google. Prečo chce každý službu, vďaka ktorej môžete pozerať ako iný hrá hru? Uvidíme.

Ako sledovať informácie z mnohých zdrojov a nezblázniť sa, neopak, zmysluplne ich použiť? Podrobný článok Daniela Dočekala dáva veľmi kvalitné odpovede.

LG avizuje G3 Stylus, rivala Samsung Galaxy Note za „veľmi dobrú cenu“.

lg-g3-stylus-798x310

Microsoft znižuje cenu svojho tabletu Surface 2, pravda, bez klávesnice, na sto dolárov. Znamená to, že tento produkt je odsúdený na odstrel?

Amazon, iOS, Windows Mobile. Myslíte, že to je všetko? Nie, smartfóny s Firefox OS sa dajú v Indii kúpiť za 33 dolárov.

Mozilla-OS-phone

Nový, väčší iPhone bude pre vás lepší, aj keď si to možno ešte neuvedomujete. Na veľkosti totiž záleží.

Facebook už nechce, aby sa umelo zvyšovala umelá lajkovanosť stránok (clickbaiting). Písali sme o tom na našom blogu a tu je ešte jeden článok.  A do tretice Mashable.

Zaujímavý spôsob využitia osobných fitness trackerov: Spoločnosť Jawbone zverejnila graf, koľko ľudí prebudilo zo spánku zemetrasenie v South Napa.

jawbone-1-of-1

Úžasná správa pre psičkárov: Vďaka popruhu Fetch môžu nosiť kameru Go Pro aj vaši psi. Očakávame zariadenie na psie selfie (psielfie).

fetch

A na záver krátky post, ktorý bol na Facebooku až virálne zdieľaným osviežením. Jeho autorom je novinár Ľuboš Houška:

Občas chodievam do Istrochemu, kde sídli jedna firma. SBSka na bráne poctivo kontroluje autá a zapisuje si mená vodičov. Vždy si vychutnávam tieto momenty a vymýšľam si kadejaké mená. Minule tam slúžil nejaký dôchodca a keď sa opýtal na meno, hovorím:”Immanuel Kant”. On si to zapísal a povedal: “Ďakujem pán Kant. Nech sa páči, môžete ísť. Ale vedzte, že s vašou filozofiou transcedentalizmu zásadne nesúhlasím.” Nuž, akou zbraňou bojuješ, takou zbraňou zomrieš.

 

Marian Jaslovský, Mindshare Slovakia

O autorovi

Marian Jaslovský

Dlhoročný novinár, v súčasnosti redaktor .týždňa a zároveň hudobník. Je autorom štyroch kníh. S Mindshare spolupracuje od roku 2011.