Vo februári 2019 bola zverejnená publikácia, ktorá ukázala, ako zmenšujúce sa televízne publikum ovplyvňuje budovanie zásahu. Pokračovanie štúdie z roku 2020, odhalilo, že problém je väčší ako sa predpokladalo. Štúdia analyzovala, aký inkrementálny zásah by mohli značky dosiahnuť, zapojením iných mediálnych kanálov popri televízii.

Analytická spoločnosť sa snažila pochopiť, ako funguje budovanie zásahu naprieč platformami vrátane YouTube a Facebooku. Zistilo sa, že zásah závisí od veku. Pre cieľové skupiny AA 16-24 , AA 25-34 a AA 35-44 platí, že reklama na YouTube a Facebooku dokáže doručiť rovnaký zásah ako doručuje TV, s tým, že YouTube buduje zásah rýchlejšie a lepšie ako Facebook.

Publiká staršie ako 45 rokov boli oveľa lepšie zasiahnuteľné prostredníctvom TV. Ak sa však brala do úvahy aj dopozerateľnosť obsahu, efektívne oslovenie mladších publík už nebolo také jednoznačné. Preto návrh znie, že ak značky chcú dosiahnuť zmysluplný inkrementálny zásah, musia pristúpiť k digitálnym platformám odlišne.

Vyžaduje si to od marketérov nákup voči jasným cieľom ako napríklad zásah, ktorý bol cieľovým publikom aj vnímaný alebo návratnosť investícií a n nespoliehať sa iba na nákup impresií a vytvárať kreatívny obsah, ktorý je vhodný len na tento účel.

Ilustračná fotografia Pexels

Zdroj: https://www.warc.com/content/article/warc-evidence/how-do-i-build-incremental-reach/146704  

O autorovi

Michal Bílik

Michal má u nás na vizitke uvedené Chief Operating Officer a stará sa o chod agentúry, klientov, inovácie a agentúrne tímy. Je to veľkokapacitný športovec. Zaujíma sa o triatlonové športy, technológie a rád má prehľad vo všetkom, čo sa okolo neho deje. Má vlastnú značku vína a veľmi rád sa učí.